Uvođenje E agrara

|   Infotehno
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da je jedan od ciljeva izmena i dopuna Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju uvođenje takozvanog E agrara.
Foto: FoNet/Aleksandar Barda

 

Izvor: FoNet

On je u Skupštini Srbije rekao da će E agrar omogućiti uvođenje elektronskog sistema za prijavu najvećeg dela subvencija.

"To će olakšati rad Upravi za agrarna plaćanja i Upravi za trezor, koja je pomoćni organ prilikom isplate subvencija, da ljudi mogu u svakom trenutku da se informišu o stanju svog zahteva, jer će svako imati svoj identifikacioni broj, ulaziti u svoj predmet i moći da vidi u kakvom se stanju on nalazi i kada će biti na naplati", rekao je Nedimović.

On je ocenio da se ovim postiže veća transparentnost, dodavši da misli da će se znatno povećati i poverenje u ovaj sistem isplate subvencija u Srbiji.

Nedimović je rekao da se izmene Zakona odnose i na uvođenje izmena koje se odnose na sprovođenje IPARD 2 i 3 i objasnio da se IPARD 3 ugovara i da će do kraja decembra biti potpisano novih 280 miliona evra evropskih para za poljoprivrednike, nabavku osnovnih sredstava, traktora, mašina, objekata, za ruralnu infrastrukturu.