Valjarević novi gradski zaštitnik

|   Info
Skupština grada Beograda danas je za novog gradskog zaštitnika građana imenovala dugogodišnjeg sekretara Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu Miljka Valjarevića, koji je položio zakletvu i zvanično stupio na dužnost.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Za novog glavnog urbanistu Beograda imenovan je arhitekta Marko Stojčić.

Na današnjoj sednici Skupštine grada Beograda odlučeno je i da sadašnja Zadarska ulica ubuduće nosi naziv po književniku Dobrici Ćosiću, a da Travnička ulica ponese ime istoričara Milorada Ekmečića.

Park na Savskom vencu, koji se nalazi pored Osnovne škole "Stefan Nemanja", dobiće ime po narodnom heroju i učesniku Narodnoslobodilačke borbe Branku Paraću Relji.

Usvojena je i odluka o podizanju spomenika-memorijala "Zašto?" u znak sećanja na poginule radnike RTS u NATO bombardovanju 1999. godine.

Odbornici su usvojili odluku da se ispred Bitef teatra u Beogradu podigne spomenik Miri Trailović i Jovanu Ćirilovu.

Na sednici su usvojeni planovi detaljne regulacije za područje između ulica Kralja Milana, Resavske, Nemanjine i Svetozara Markovića na Savskom vencu.

Usvojen je i plan za deo bloka između Železničke, Živka Petrovića i Prvomajske u Zemunu, kao i za prostor između Matice srpske, Rableove i sportskih terena na Zvezdari.

Izglasan je i plan za područje između kanala Borčanski pretok i Zrenjaniskog puta, Bratstva i jedinstva i Hopovske na Paliluli, kao za deo Nove kumodraške ulice na Voždovcu.