"Važan je balans između intenzivnog ekonomskog rasta i zdravog urbanog razvoja"

|   Info
Važno je napraviti balans između intenzivnog ekonomskog rasta i zdravog urbanog razvoja, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić u diskusiji na Moskovskom urbanom forumu 2019.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet, Beoinfo

Kako saopštava Beoinfo, on je predstavio projekte koji se rade u Beogradu i ukazao na izazove razvoja srpske prestonice.

Kao glavne pravce razvoja, Radojičić je označio uvođenje zelene hijerarhije u saobraćaju, na način da pešaci budu na prvom mestu, izmeštanje industrije iz centra na periferiju i spuštanje grada na reke.

Gradonačelnik je istakao i težnju "da Beograd bude zeleni, zdrav, prijateljski i prijatan grad, u čijem je centru građanin".

On je, takođe, ocenio i da je upravo internacionalna saradnja jedan od najboljih načina da se postignu ciljevi UN agende održivog razvoja.

Među učesnicima panela bili su i direktorka programa Ujedinjenih nacija za ljudska naselja (UN Habitat) Mainmunah Moh Šarif, gradonačelnik Kuala Lumpura, Nor Nišam Ahmad Dahlan, gradonačelnica Rima Virdžinja Rađi i gradonačelnik Ankare Mansur Javas.

Foto: FoNet