Vesić : Od početka godine uklonjeno 100 divljih deponija na teritoriji grada

|   Info
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je danas da je od početka godine uklonjeno 100 divljih deponija na teritoriji grada, ali da su, nažalost, te deponije stvorili Beograđani, javlja danas Beoinfo.
Foto: FoNet/Beoinfo

 

Izvor: FoNet, Beoinfo

On je tokom obilaska radova na uklanjanju deponije u naselju Veliki Mokri Lug, u okviru akcije "Problem manje", rekao da će takvih deponija biti "sve dok sami ne budemo shvatili da moramo da čuvamo životnu sredinu".

"U tom smislu, od buduće Vlade ćemo tražiti izmenu zakonskih propisa da bi država mogla da oduzima kamione auto-prevoznicima koji stvaraju divlje deponije", kazao je Vesić.

Takođe, Vesić traži izmenu Zakona o planiranju i izgradnji kojom bi se uvela obaveza da pre dobijanja upotrebne dozvole svaki investitor dostavi dokaz o kretanju građevinskog otpada, čime će dokazivati da je građevinski otpad predat ovlašćenim distributerima.

Zamenik gradonačelnika je naglasio da se ta deponija čisti iz sredstava budžeta Grada, a da je deo novca dobijen od nadležnog ministarstva.

"Ulica koja prolazi pored deponije biće asfaltirana, zatim ćemo postaviti rasvetu i kamere tako da se nadam da će to biti dovoljna preventiva da se spreči stvaranje deponije i uništavanje našeg grada”, istakao je zamenik gradonačelnika.