Vesić: Potpuno otvoriti ugostiteljske objekte

|   Info
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da grad očekuje da Krizni štab donese odluku o potpunom otvaranju ugostiteljskih objekata budući da u Beogradu pada broj zaraženih.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, Beoinfo, TV Pink

Vesić je dodao da je uspeh vakcinacije u prestonici ubedljivo najbolji u Srbiji jer se bliži kolektivnom imunitetu, preneo je Beoinfo.

"Očekujemo da se makar za Beograd, kao i za druge gradove koji imaju dobre rezultate u vakcinaciji donese odluka da se otvore ugostiteljski objekti, jer je veoma važno da ekonomija radi zato što je u ovoj oblasti zaposleno oko 40.000 ljudi", rekao je Vesić za TV Pink i dodao da je konačna odluka na medicinskom delu Kriznog štaba.

Prema njegovim mišljenju, vreme je da se otvore i bioskopi jer oni rade po istom principu kao i pozorišta koja su već otvorena.

Vesić je najavio da će na sednici Skupštine grada 29. aprila biti doneta odluka da svi ugostitelji na teritoriji grada Beograda koji se nalaze u gradskim prostorima budu oslobođeni kirije za maj, kao i taksi za bašte za jun i jul.

On je naveo da očekuje da Vlada Srbije usvoji protokole kako mogu da se organizuju svadbe, kongresi, seminari, festivali, koncerti i da izađe sa planom kada će se šta otvoriti, jer je reč o događajima koji moraju da se planiraju nekoliko meseci unapred.

Vesić je naglasio da je Beograd "potpuno spreman da po svim epidemiološkim merama koje su predviđene protokolima održi i Bir fest, Belef, Bemus, Bitef, Džez festival i Novu godinu".