Vesić: U Beogradu najodgovornija populacija između 65 i 74 godine

|   Info
Beograd se približava cilju da u junu imamo 750.000 vakcinisanih, što će nam, uz one koji su preležali infekciju, omogućiti da se vratimo normalnom životu, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić u Domu zdravlja na Labudovom brdu, gde je organizovana vakcinacija poslodavaca, privrednika koji posluju u Rakovici.
Foto: FoNet/Beoinfo

 

Izvor: FoNet, Beoinfo

U Rakovici je, do srede, vakcinisano oko 54 odsto punoletnog stanovništva i verovatno će danas preći taj procenat. Prve tri opštine po vakcinaciji su Stari grad, Vračar i Savski venac, rekao je Vesić.

On je dodao da je u Beogradu do srede vakcinisano 712. 923  osoba, odnosno 51,2 odsto, a revakcinisano skoro 617. 000 građana, odnosno više od 44 odsto, prenosi Beoinfo.

U glavnom gradu, prema rečima Vesića, najodgovornija je bila populacija između 65 i 74 godine, u kojoj je vakcinisano više od 80 odsto, ali da su sada na redu mlađi.

Jun je mesec kada će se u Beogradu ponovo organizovati koncerti i svadbe i sve ono što smo čekali svih ovih meseci, a to ne bi bilo moguće da se građani nisu vakcinisali i da Beograd nije najbolji kada je u pitanju vakcinacija u Srbiji, rekao je Vesić.