Zahvalnost Gruziji za principijelnu podršku

|   Info
Premijerka Srbije Ana Brnabić izrazila je danas zahvalnost za principijelnu podršku Gruzije očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije.
Foto: Služba za saradnju sa medijima Vlade Srbije

 

Izvor: FoNet

Premijerka Srbije je u razgovoru sa gruzijskom ministarkom pravde Teom Culukiani poručila da Srbija na isti način podržava suverenitet i teritorijalni integritet Gruzije, sopšteno je danas iz Vlade.

Brnabić i Culukiani razgovarale su o razvoju sveukupnih odnosa dveju zemalja, a gruzijska ministarka istakla je značaj posete Srbiji i ocenila da su bilateralni odnosi dve zemlje veoma dobri, ali da postoji mogućnost za njihovo dalje unapređenje kroz jačanje saradnje u oblastima evropskih integracija, unutrašnjih poslova i javne uprave.

U razgovoru je konstatovano i da postoji prostor za dodatno unapređenje ekonomske saradnje, navedeno je u saopštenju.

Premijerka Brnabić je potvrdila spremnost Srbije za dalje jačanje sveukupne saradnje uz ocenu da će Diplomatska kancelarija Gruzije u Beogradu, kao i Konzulat na čelu sa počasnim konzulom, dati značajan doprinos na tom planu. Brnabiće je, kako se navodi, podsetila i da je Srbija započela proceduru otvaranja diplomatske kancelarije Ambasade Srbije u Tbilisiju.