Vladika niški Arsenije posetio medicinsko osoblje Kovid odeljenja UKC Niš

|   Info
Povodom praznika Vaskrsenja Gospodnjeg, Preosvećeni Vladika niški Arsenije, uz poštovanje svih epidemioloških mera, posetio je danas dežurne lekare i medicinsko osoblje Kovid odeljenja Univerzitetskog kliničkog centra Niš.
Foto: televizija Kopernikus


Vladika i njegovi najbliži eparhijski saradnici, uz poštovanje svih epidemiološkiih mera, doneli su tradicionalni Vaskršnji poklon dežurnom osoblju UKC Niš, crveno jaje.

Današnja poseta Vladike je kako je rekao izraz zahvalnosti na požrtvovanju, ljubavi i brizi koju zaposleni u UKC Niš preko godinu dana ukazuju obolelima od opake bolesti kovid 19.

Njegovo Preosveštenstvo prigodnim rečima se obratio prisutnima sa molitvenom željom da im Gospod koji je pobedio smrt i posle tri dana Vaskrsao, da snage u njihovom plemenitom radu i da ih zaštiti od svake bolesti.

Preosvećenog Vladiku dočekao je direktor Univerzitetskog kliničkog Centra Niš prof. dr Zoran Peršić, kordinator Kovid bolnice prof. dr Radivoje Kocić i doc. dr Goran Stevanović, pomćnik direktora za hiruška pitanja. Oni su se zahvalili delegaciji Srpske Pravoslavne crkve na darovima, poštovanju i podršci koja je u vremenima u kojima se ceo svet nalazi, od izuzetnog značaja pogotovo za medicinske radnike UKC Niš, koji danonoćno rade sa najtežim pacijentima