Vučić i Brnabić 28. decembra predstavlju plan razvoja zemlje "Srbija 2020"

|   Info
Vučić je, na svečanosti povodom početka radova na "Moravskom koridoru", istakao da je taj plan investicija moguć jer su stvoreni čvrsti finansijski temelji zemlje.
Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

 

Izvor: FoNet

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je vreme da predsednik SAD Donald Tramp dođe i poseti Srbiju.

"Samo se vi smejte. Zapamtite - prvo dolazi (britanski premijer) Boris Džonson, a onda i Tramp", rekao je Vučić na svečanosti obeležavanja početka radova na Moravskom koridoru, i dodao da će se, kad se to desi, oni koji su se smejali, morati da se prisete njegovih reči.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će, zajedno sa premijerkom Anom Brnabić, 28. decembra izložiti plan razvoja zemlje "Srbija 2020".

Vučić je, na svečanosti povodom početka radova na "Moravskom koridoru", istakao da je taj plan investicija moguć jer su stvoreni čvrsti finansijski temelji zemlje.

Na pitanje o dijalogu o izbornim uslovima i zamerkama da je popustio opoziciji, on je odgovorio da im je vlast dala "i više nego što je traženo, jer se ne plaši konkurencije".

"Ne može nerad da pobedi rad. I to je sve što mogu da kažem", konstatovao je Vučić, i dodao da ne želi da na svečanosti, koja je održana u kruševačkom selu Jasika, odgovara na optužbe političkih protivnika, jer je "suviše lep i svečan dan".

Upitan da prokomentariše izjave iz Prištine, koje su dali Aljbin Kurti i Ramuš Haradinaj, Vučić je odgovorio: "razumeli smo ih, shvatili smo ih".

Ocenio je i da su ta dvojica kosovskih političara "ozbiljni ljudi i znaju šta je u interesu njihovog naroda, kao i mi našeg".

"Za nas je vrhovni interes mir, očuvanje mira. Ja volim da oni uvek misle da su jaki, a mi vrlo slabi, Ja njih da vređam, niti hoću, niti mi pada na pamet. Ne sekiram se zbog njihovih izjava, mene brinu dela, a ne reči", rekao je Vučić, iskazujući nadu da će mir biti sačuvan.