Vučić: Ne mogu da pozdravim i prihvatim prisustvo Srba na proslavi "Oluje"

|   Info
Rekao sam Miloradu Pupovcu da ne mogu da pozdravim i prihvatim prisustvo Srba na proslavi "Oluje" u Kninu, ali da nijednu težu reč od mene neće čuti jer nikada, bez obzira na naše razlike, neće doći do srpsko-srpskih teških reči, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

 

Izvor: FoNet

On je, prilkom polaganja kamena-temeljca za kovid bolnicu u Zemunu, naveo kako "u najmanju ruku nije oduševljen" najavom da će potpredsednik Vlade Hrvatske iz redova Samostalne demokratske srpske stranke  Boris Milošević ići na proslavu godišnjice "Oluje" i dodao da su "možda njihovi argumenti jači od naših", ali i naglasio da ih on "ne vidi".

Za mene je važno da Srbija i Republika Srpska zajednički obeležavaju stradanje srpskog naroda, njegovu tragediju zbog ostvarenja najtežeg etničkog čišćenja od Drugog svetskog rata naovamo, rekao je Vučić novinarima u Zemunu.

Vučić je istakao kako je važno da se grade spomen-obeležja posvećena stradanju Srba i najavio da će biti postavljeno spomen-obeležje na Petrovačkoj cesti.

Vučić je, tvrdeći da se ne meša u rad Uprave za sprečavanje pranja novca, naveo kako on nema ništa protiv da bude u prvih 10 čiju će imovinu da ispitaju i da građani imaju uvid u sve.

Dodao je i da niko ne  sme da bude iznad zakona, i da je "zakon Sveto pismo", naglasio da Uprava za sprečavanje pranja novca radi svoj posao, a da će "smenjivati redom" ako nešto ne bude u skladu sa zakonom.

"Očekujem da se sve proveri - i apartmani u Londonu i računi u Cirihu i u poreskm rajevima", zaključio je Vučić.