Vučić posetio Drvar i Bosansko Grahovo

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i član Predsedništva BiH Milorad Dodi posetili su danas rodnu kuću Gavrila Principa u Bosanskom Grahovu,i razgovarao sa načelnicima opština Drvar, Grahovo, Glamoč i Bosanski Petrovac, poslanicima u Parlamentarnoj skupštini BiH i delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.
Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

 

Izvor: FoNet

U poseti Bosanskom Grahovu sa Dodikom i Vučićem su i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, ministar finansija Srbije Siniša Mali i potpredsednik SNSD Nikola Špirić.

Dodik i Vučić prisustvovaće večeras u Drvaru centralnoj akademiji "Krajino moja" u pomen stradalim Srbima zapadnokrajiških opština 1995. godine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras da će Srbija uz Srbe u četiri opštine u Federaciji Bosne i Hercegovine gde su većina - Drvaru, Grahovu, Bosanskom Petrovcu i Glamoču, biti mnogo više nego što je bila ranije i, uz milion evra koji je već uplaćen Drvaru, najavio dodatna ulaganja.

To je sve što mogu da vam kažem. Živeli braćo Srbi, rekao je Vučić posle obilaska dečjeg vrtića u Drvaru, najavljujući da će Srbija doneti odluku da daje subvencije poslovnim ljudima koji hoće da ulažu u te opštine.

On je istakao da je vrlo srećan da je milion evra pomoći Srbije Drvaru, koji je danas prebačen "nešto malo što može da se pomogne".

Od toga je, kako je precizirao, 75.000 evra za zaostala davanja porodiljama sa područja Drvara i majkama sa troje i više dece, a ostalo će ići za infrastrukturne projekte, pre svega vodovod.

Nismo mi mogli mnogo toga da pomognemo pre pet-šest godina, a danas imamo zdravu državu, rekao je Vučić.

Kako je naglasio, ostaće zapisano da je, dok je bio predsednik, u svaku opštinu u Republici Srpskoj, ali i četiri u Federaciji gde su Srbi većina, Srbija nešto uložila nešto.

Došao sam da vas obodrim da ostanete na vašim ognjiištima. Ovo nije kraj naše pomoći. Daćemo još toga ako bude potrebno, da se razvijate brže i bolje. Našu pomoć ćete imati i biće, ako treba, i još veća, obećao je Vučić.

Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike