“Yu Grupa – Trenutak sna” danas na Festu

|   Život
Dokumentarni film “Yu Grupa – Trenutak sna” Darka Lungulova biće danas prikazan na Festu.
Foto: Teodor Brković Gajin

 

Izvor: FoNet

Lungulov je svoj film opisao kao priču ne samo o članovima benda “Yu Grupa” – braći Dragom, Žiki i Radetu Jeliću, već i “bivšoj državi i nama samima”.

Nisam ni slutio da ću braću Jelič sedam godina pratiti po koncertima i hotelima, rekao je Lungulov, uz ocenu da je Fest institucija, kao što je i “YU Grupa” institucija.

Sedmog dana festivala će biti prikazan i južnokorejski film “Dvostruka prevara” Park Čan Vuka, autora ostvarenja kao što su “Zajednička zona bezbednosti”, “Stari momak” i “Stoker”.

Park je za “Dvostruku prevaru” dobio nagradu za najbolju režiju na Kanskom festivalu.

Na programu je i italijanski film “Prvi dan mog života” Paola Đenovezea, kao i „Carstvo svetlosti“ britanskog režisera Sema Mendesa, poznatog po ostvarenjima „Američka lepota“, „1917“, „Revolucionarni put“ i „Put bez povratka“.

U „Carstvu svetlosti“ igraju Glorija Kolmen, Majkl Vord, Kolin Firt i Tobi Džons.

Publika će imati priliku da vidi i „Kosti i sve“ Italijana Luke Gvadanjina, autora filmova "Zovi me svojim imenom“, "Rasprskavanje" i "Suspirija".

Na programu Festa je i "Živeti" južnofričkog režisera Olivera Hermanusa.

Bil Naj je zahvaljujući filmu "Živeti" u konkurenciji za "Oskara" za najbolju glavu ulogu, dok je Kazuo Išiguro nominovan za najbolji scenario.

 

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.