Ženski filmski maraton u Jugoslovenskoj kinoteci

|   Život
Ženski filmski maraton "One stvaraju" otvoren je danas u Jugoslovenskoj kinoteci filmom "Svetlo" Barbare Albert.
Foto: Pixabay

 

Izvor: FoNet

Tokom maratona, koji traje danas i sutra, biće prikazana po tri ostvarenja filmskih autorki, a danas će uz "Svetlo" biti prikazani filmovi "Dirigentkinja" Marije Peters i "Znam ko si" Patricije Fereire.

U četvrtak su na programu u EU info centru filmovi "Podigni lestvicu" Gudjon Ragnarson, "Koreni" Tee Lukač i "Viktorija" Milene Petrović.

Maraton je ove godine organizovala Delegacija EU u Srbiji, u partnerstvu sa Agencijom za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women), Beldoks festivalom i Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije, a sve projekcije su besplatne.

Prеdsеdnica Stručnе grupе Koordinacionog tеla za rodnu ravnopravnost i državna sеkrеtarka u Ministarstvu za brigu o porodici Stana Božović čestitala je Osmi mart svim ženama.

Ona je poručila da je važno da društvo cele godine daje podršku ženama, a da se Međunarodni dan žena koristi za slanje poruka šta treba uraditi.

Kako je rekla, maraton "One stvaraju" posvećen je umetnicama, jer se pokazalo da one nisu ravnopravne u toj oblasti umetnosti.

 

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.