Šapić najavio uklanjanje Savskog mosta, ali i kritikovao Vesića

|   Info
Nakon što počnu radovi, trasa tramvaja koja ide iz Ulice Milentija Popovića i prelazi stari Savski most, koji je Šapić nazvao "stari nemački savski most" i ide dalje do Nemanjine ulice, biće zamenjena vozilima javnog prevoza koja će "premošćavati" isti saobraćajni potez dok most bude bio u izgradnji.
Foto: FoNet/Aleksandar Barda

 

Izvor: FoNet 

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je danas početak radova na izgradnji projekta "mali metro" koji podrazumeva uklanjanje starog Savskog mosta i izgradnju novog mosta i tunela.

On je rekao da pripremni radovi počinju sutra, kako bi se stvorili uslovi za planirane radove, koji bi trebalo da počnu oko 31. oktobra ili 1. novembra. Kako je rekao, radovi na mostu i jednoj cevi tunela trebalo bi da traju tri godine.

Šapić je najavio da će tokom leta početi da rade kružni tok kod Ušća, odnosno Brankovog mosta. "Potrudićemo se da kružni tok završimo pre početka školske godine", rekao je Šapić i dodao da će od 1. novembra biti potrebno nekoliko dana da bi se uklonio železnički stub.

Kako je istakao trasa tramvaja koja ide iz Ulice Milentija Popovića i prelazi stari Savski most, koji je Šapić nazvao "stari nemački savski most" i ide dalje do Nemanjine ulice, biće zamenjena vozilima javnog prevoza koja će "premošćavati" isti saobraćajni potez dok most bude bio u izgradnji.

Šapić je rekao da će vozila iz Milentija Popovića ići Zemunskim putem, do Brankovog mosta, preko Brankovog mosta, zatim desno na Gavrila Principa.

On je rekao da je projekat tunela promenjen, da bi Ulica Gavrila Principa bila prohodna. Govoreći o tunelu čiji će izlaz biti u Bulevaru Despota Stefana, dodao je da će biti obezbeđena obilaznica zbog radova kroz Poenkareovu, dok će Bulevar Despota Stefana biti sužen na jednu traku.

 

Šapić: Vesić udara ispod pojasa 

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da neće da trpi frustracije ministra građevinarstva Gorana Vesića i udarce ispod pojasa.

On je na konferenciji za novinare rekao da je ćutao nekoliko godina jer se bavio Beogradom i stvarima koje je trebalo da budu urađene, dodavši da je trpeo Vesića zbog "mira u kući", jer ide i "kukumavči" u Srpskoj napradnoj stranci (SNS).

Šapić je rekao da ga je SNS zvala da dođe u SNS i da su znali da ako njega bude, Vesića neće biti, da su ga postavili za potpredsednika, kao i da su ga kandidovali za gradonačelnika. On je istako da će danas rešiti dilemu ko koga voli, a ko koga ne voli i da neće da dozvoli "da isfrustrirani pojedinci" koče i njega i SNS i celo društvo, kao i da će sve udarce ispod pojasa vraćati direktnim udarcima.

"Kako postavljate za potpredsednika i kako kandidujete za gradonačelnika nekoga koga ne volite? Ne postoji veći deoničar SNS od mene. Ja sam svoju parlamentarnu stranku ugasio i podneo velike žrtve. Verovao sam u politiku SNS i verujem i danas", poručio je Šapić.

On je rekao da nema svoje novinare koje izvodi na žurke, kao i da nema svoj gej lobi. "Nemam svoje prijateljice koje se valjaju po jutarnjim programima koje imaju razne šeme i kombinacije, ne plaćam lažne analitičare i bivše političare koje niko neće kao Jovanovića, jer je nuđeno meni pre dve godine da ga plaćam.

Nemam BIRN koji pomažem i finansiram da bi vodio moje bitke što unutar stranke i van stranke, nemam veze u opozicionim medijima", rekao je Šapić. Kako je naveo, Vesić sve to ima i više to neće dozvoljavati zarad mira u kući.

 

Gradonačelnik Beograda nije u toku sa dešavanjima u opštini Stari grad

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da nije u toku s tim šta se dešava sa formiranjem vlasti u opštini Stari grad, ali da je ranije imao informacije da bi Srpska napredna stranka (SNS) u svim gradskim opštinama mogla da ima skupštinsku većinu.

On je na konferenciji za novinare rekao da prema tim informacijama postoji objektivna šansa da SNS dođe do skupštinske većine u svim gradskim opštinama i da tu misli i na Stari grad, dodavši da koalicija oko SNS sama nije imala većinu u opštinama Stari grad, Vračar i Stari grad. Šapić je rekao da on ne vodi pregovore za Stari grad i da nije stigao time da se bavi.

 

Komentari (139)

Napišite komentar