Šapić:: Ulaganjem u domove zdravlja rasteretićemo Klinički centar i bolnice

|   Info
Ulaganjem u domove zdravlja Klinički centar i bolnice rasteretiće se za 10.000 do 20.000 ljudi godišnje, a građani će imati priliku da u svojoj opštini dobiju kvalitetniju uslugu i dijagnostiku, rekao je danas gradonačelnik Aleksandar Šapić tokom posete novom dijagnostičkom centru Doma zdravlja Obrenovac.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet, Beoinfo

Šapić je, kako se navodi i saopštenju gradske uprave, rekao da je cilj da 70 odsto zdravstvenih usluga pacijenti dobiju u zdravstvenim ustanovama u kojim žive.

"Ne možemo sve odjednom, ali ovo je jedan od primera da idemo u tom pravcu", rekao je Šapić

Gradonačelnik je izrazio spremnost da Grad Beograd, bez obzira na to što domovi zdravlja više nisu u nadležnosti grdske uprave, učestvuje u izgradnji zdravstvenih stanica i ambulanti, kako bi se pospešila primarna zaštita i na nivou mesnih zajednica.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izrazila je zadovoljstvo otvaranjem dijagnostičkog centra  u Obrenovcu i najavila da će Ministarstvo koje vodi nastaviti da jača primarnu zdravstvenu zaštite.

Dijagnostički centar Doma zdravlja Obrenovac je jedinstveni zdravstveni objekat u Beogradu, u koji je Opština uložila više od dve stotine miliona dinara, dok su najmoderniji skener, rendgen i ultrazvučne aparate donirali Vlada, resorno ministarstvo i Republički fond za zdravstveno osiguranje, navodi u saopštenju Beoinfo.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar