Srpska Nova godina dočekana uz vatromet sa Kule Beograd

|   Život
Prestonica je u novu 2023. godinu po julijanskom kalendaru uplovila uz višeminutni vatromet i laserski šou sa Kule Beograd.
Foto: BW/Todor Milivojević

 

Vatrometom sa Kule Beograd, najviše zgrade u Srbiji i regionu, koji je ispaljivan sa čak 20 spratova, u Beogradu na vodi dočekana je srpska Nova godina.

“Neposredno nakon grandioznog odbrojavanja poslednjih 10 sekundi stare godine po julijanskom kalendaru, tačno u ponoć, sa Kule Beograd, novog simbola naše prestonice, usledio je impresivni višeminutni vatormet, kao i svetlosni šou nekoliko desetina lasera, bimova i LED strobova. Ovaj spektakl na nebu iznad Save propraćen je zvucima trube čuvenog Dejana Petrovića, koji je svojom muzikom proslavio Srbiju širom sveta”, saopštili su organizatori.

- Drugi po redu multimedijalni šou na Sava Promenadi u razmaku od samo dve nedelje pokazao je da Beograd na vodi, pored toga što nesumnjivo predstavlja destinaciju svetske klase, s velikom pažnjom pristupa i obeležavanju datuma značajnih za našu zemlju, a doček srpske Nove godine je svakako jedan od njih, dodali su organizatori.