Uklonjena avio-bomba iz Nodilove ulice u opštini Čukarica

|   Info
Pripadnici Sektora za vanredne situacije uspešno su neutralizovali i uklonili avio-bombu zaostalu iz Drugog svetskog rata koja je pronađena u Nodilovoj ulici u beogradskoj opštini Čukarica, izjavio je ministar unustrašnjih poslova Aleksandar Vulin koji je obišao lice mesta.
Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

 

Izvor: FoNet

„Zajednička akcija pripadnika Sektora za vanredne situacije, drugih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i nadležnih gradskih službi uspešno je urađena i građani Čukarice mogu da kažu da je ovaj prostor sada bezbedan i siguran“, istakao je Vulin.
 
Ministar Vulin se zahvalio pripadnicima Sektora za vanredne situacije, posebno deminerima koji su još jednom rizikovali sopstvene živote zarad sigurnosti i bezbednosti svojih sugrađana i pokazali koliko su hrabri i stručni.

On je zahvalio i gradskim službama na izuzetnoj organizaciji i saradnji, a posebno svim građanima Beograda i Čukarice koji su saslušali naređenja, sledili savete Sektora za vanredne situacije i bez ijednog incidenta omogućili da policija obavi svoj posao i ovo mesto učini bezbednim

Načelnik Odeljenja za neeksplodirana ubojna sredstva Sektora za vanredne situacije Mihajlo Marinković istakao je da je uklanjanje upaljača i neutralizacija avio-bombe prošla bez problema.

„Specijalnim alatima skinuta su dva upaljača, prednji i zadnji, i uništili smo ih na licu mesta, tako da je sada sve bezbedno i sigurno“, rekao je Marinković i dodao da je bomba uz sve mere bezbednosti i uz policijsku, vatrogasnu i medicinsku zaštitu upućena ka mestu gde će biti uništena.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije