Volonteri Starog grada rade punom parom i nakon ukidanja vanrednog stanja

|   Život
Volonteri opštine Stari grad rade punom parom, baš kao i prvog dana kada su pre deset godina otvorili svoj centar u Beogradu. I kada prođe pandemija Korona virusa, nikako ne smemo zaboraviti naše heroje, jer smo se zahvaljujući njima i u vreme najveće brige, osećali mirno i spokojno.

Kako kažu, ni jedan dan im nije bio isti. Radili su onda kada mnogi nisu, prihvatili veliki rizik i imali hrabrosti

da se upuste u veliku opasnost od zaraze - i sve to u zajedničkom cilju – da bi pomogli onima koji su najugroženiji. Naši heroji u doba Korone su svakako volonteri, koji su bili zaduženi od jutra do mraka i rizikujući svoje, olakšali živote svojim sugrađanima. Kako su to oni postigli, za TV KOPERNIKUS ispričao je član opštinskog veća volontera Starog grada, Milan Cerovac.

Kako još Cerovac ističe,sve dok je trajala nimalo bezazlena situacija prouzrokovana virusom Covid19, volonterski servis je vršio dostavu osnovnih životnih namirnica, sredstava za higijenu i lekova na kućne adrese, a na molbu starijih sugrađana, volonteri su sve vreme šetali i kućne ljubimce naših sugrađana.

Volonteri su obišli 5000 korisnika na preko 3500 adresa.

Reakcije građana su veoma pozitivne, kako ističe Cerovac.

Opština Stari grad je takođe obavila 2 kruga dezinfekcije svih stambenih zgrada na teritoriji Stari grad

Ono što je najvažnije je da se ni jedan volonter ovog centra nije zarazio Korona virusom, uprkos velikom riziku i naporu koji su podneli. Našim volonterima ovim putem čestitamo na hrabrosti i uspehu. Sve što su oni uradili za nas nikada ne smemo zaboraviti.

Građani kojima još uvek treba pomoć, mogu se obratiti Centru volontera opštine Stari grad na broj 011 7852 999 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.

 

Novinar: Ivana Damnjanović